Prvi posjet školskoj knjižnici

1.1 razred

Proteklih dana, naši su prvašići imali pune ruke posla. Upoznavanje s učiteljicom i novim prijateljima, usvajanje novih pravila, upoznavanje s radnim prostorom i potpuno novim okruženjem. Tako su se, kroz svoje malo istraživanje, upoznali i sa školskom knjižnicom koja ih je osvojila na prvi pogled.

U knjižnici su se upoznali i sa školskom knjižničarkom, ali i s pravilima lijepog ponašanja u svakoj knjižnici. Naučili su kako se posuđene knjige trebaju čuvati i vratiti na vrijeme kako bi ih i druga djeca ponovo mogla posuditi i čitati. Naučili su i  razliku između pojmova knjižnica i knjižara te kako u knjižnicama rade knjižničari, a u knjižarama prodavači. Doznali su i koliko knjiga i slikovnica čuva naša školska knjižnica, koja je razlika između knjige i slikovnice, ali i kako su sve one uredno posložene prema abecednom redu i uzrastu korisnika.

1.2 razred

Prvi posjet najmlađih korisnika knjižnici završio je vrlo ugodno, a novi učenici obećali su kako će već sutra ponovo doći i posuditi svoju prvu slikovnicu.

1.3 razred

Datum: 

srijeda, rujna 13, 2017