U organizaciji Narodne knjižnice HNŽ, Mostar, u srijedu, 23. studenoga 2022. godine, počinje 2. festival dječje knjige "Stablo nasred svijeta". Dvodnevna kulturna manifestacija okupit će velik broj književnika za djecu, a na dan otvorenja najmlađi zaljubljenici u knjigu i čitanje susrest će se i s jednom od najpoznatijih i najčitanijih hrvatskih književnica Sanjom Pilić.

Učenici i djelatnici naše škole uvijek se rado odazovu svim aktivnostima koje Narodna knjižnica HNŽ, Mostar nudi, pozdravljajući bogat, zanimljiv i edukativan program te podupirući rad, trud i entuzijazam djelatnika najveće knjižnice u Mostaru.

Učenici trećih razreda, bit će dionici svečanog otvorenja Festivala gdje će se družiti sa Sanjom Pilić. Dio učenika osmih i devetih razreda, u pratnji profesorice engleskog jezika i  školske pedagoginje, posjetit će „Američki kutak“, dok će skupina učenika predmetne nastave, zajedno sa svojim profesoricama hrvatskog jezika, sudjelovati u programu „Žive knjižnice“.

Narodna knjižnica HNŽ, Mostar nije zaboravila ni na one koji su najzaslužniji za promicanje pisne riječi te kulturu čitanja, a to su knjižničari. Zbog toga je, 24. studenoga 2022. godine, s početkom u 10 sati,  organizirala usavršavanje knjižničara/bibliotekara na temu "Biblioterapija 2“. Kroz radionicu, knjižničari će se upoznati s primjenom biblioterapije u školstvu kao i njenom ulogom u očuvanju mentalnog zdravlja. Radionicu će voditi doc. dr. sc. Ivona Čarapina Zovko.

yes

11/22/2022