Čitanjem naslova Zagrljaj pletene hobotnice, slikovnice posvećene svim velikim i malim borcima koji su se požurili roditi, danas su učenici prvih razreda obilježili Međunarodni dan prijevremeno rođene djece.

Slikovnica Zagrljaj pletene hobotnice  pripovijeda o velikoj hrabrosti i snazi života u svakom njegovom obliku, a kroz simpatičan lik Bobija -  male hobotnice čarolijom pretvorene u pletenu igračku, bajka nas vodi u tajnoviti svijet  sanjarenja, čežnje i privrženosti, ističući dobrotu koja pokreće i čini čuda.

Iako je slikovnica napisana u obliku bajke, ona je i edukativnog  karaktera. Tako su naši prvašići danas doznali i koliko krakova imaju hobotnice, koliko srca kuca u njihovim malim gipkim tijelima, koji je simbol prijevremeno rođene djece te što povezuje ljubav, strah i strepnju.

Slikovnica Zagrljaj pletene hobotnice objavljena je 2021. godine, kao projekt Udruge za nedonoščad, Mostar. Izdana je u nakladi Lijepa riječ, Tuzla. Autorica teksta je naša školska knjižničarka, književnica Milena Jukić Bandića, a  prekrasne ilustracije za slikovnicu izradila je akademska slikarica Anđela Bukovac.

Kupnjom jednog primjerka slikovnice i ti možeš pomoći boljem radu Udruge.

11/17/2022