U povodu Mjeseca knjige i Međunarodnog dana školskih knjižnica, Narodna biblioteka, Mostar, 21. i 22. listopada, organizirala je međunarodnu konferenciju "Biblioteke za bolje sutra" na kojoj je sudjelovalo više od 60 knjižničara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije itd.

Sudjelovanjem na spomenutoj konferenciji iskoristili smo priliku upoznati se, steći nove kontakte, razmijeniti iskustva i znanja, povezati se i podsjetiti na ogromnu važnost knjižnica, ali i veliku odgovornost i ulogu knjižničara koju, kao stručni informatori, imaju u razvoju informacijske pismenosti kod djece, mladih i odraslih korisnika knjižnice.

Međunarodna konferencija "Biblioteke za bolje sutra"  poslužila je i kao odličan uvod za Mjesec hrvatske knjige koji svake godine u našoj školi obilježavamo u vremenu od 15. listopada do 15. studenoga. U tom razdoblju učenicima intenzivnije nudimo razne kulturne, edukativne i zabavne programe u kojima redovito gostuju književnici, glumci, novinari i druga poznata imena iz javnog i kulturnog života.

Zanimljiv i bogat kulturno-zabavni program ni ove godine neće izostati. Za učenike smo pripremili brojne susrete s književnicima, promocije knjiga, pričaonice i pripovjedaonice, posjete Narodnoj knjižnici HNŽ, Mostar, besplatno učlanjivanje prvašića, književne kružoke i kreativne radionice, a sve aktivnosti moći ćete pratiti na mrežnim stranicama škole.

yes

 

10/24/2022