Školska knjižnica danas je postala bogatija za još jedan vrijedan naslov. Naime, učenik 3.2 odjela Niko Stapić  darivao nas je slikovnicom „Lea i njen dijabetes“, autorice Lee Leleta. Riječ je o iznimno zanimljivoj, edukativnoj slikovnici koja na vrlo jednostavan način informira čitatelja o, kako je još nazivaju, šećernoj bolesti  te izazovima s kojima se nose djeca s dijabetesom, ali  i njihovi roditelji.

Koliko smo kao društvo prepoznali važnost govorenja o ovoj temi, svjedoče i dva datuma posvećena upravo dijabetesu (šećernoj bolesti), a to su Svjetski dan borbe protiv dijabetesa koji se obilježava 14. studenoga te 14. svibnja, kada obilježavamo Hrvatski dan šećerne bolesti.

U Bosni i Hercegovini postoje četiri  udruženja koja se bave pružanjem usluga podrške djeci oboljeloj od dijabetesa. Jedna od njih, sa sjedištem u Mostaru,  je i „Insula“ -  Udruga dijabetičara u HNŽ/K. Udruga je s radom započela krajem 2015. godine.

Ovim putem još jednom zahvaljujemo našem učeniku Niki na prelijepom daru, a slikovnicu toplo preporučujemo  svim članovima školske knjižnice, kao i svim ljubiteljima učenja i čitanja.

yes

09/09/2022