U povodu obilježavanja Međunarodnog dana prijevremeno rođene djece (17. studenoga) danas je u našoj školi predstavljena slikovnicu Zagrljaj pletene hobotnice koju je napisala književnica za djecu i mlade i naša školska knjižničarka Milena Jukić Bandić.

Slikovnica je predstavljena učenicima drugih razreda, a priča o Hobiju-Bobiju, malenoj hobotnici čarolijom pretvorene u pletenu igračku, nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Zagrljaj pletene hobotnice govori o prijevremeno rođenim bebama i velikoj hrabrosti i snazi života u svakom njegovom obliku.

Slikovnicu je ilustrirala akademska slikarica Anđela Bukovac, urednik je Šimo Ešić, a izišla je u nakladi Lijepa riječ, Tuzla.

Inače, Zagrljaj pletene hobotnice rezultat je projekta pokrenutog od strane Udruge za nedonoščad, Mostar, s ciljem senzibilizacije javnosti o poteškoćama s kojima se susreću prijevremeno rođena djeca, ali i njihovi roditelji. Ona je bajka i informativna slikovnica u jednom, a svi koji je budu čitali zasigurno će doznati nešto zanimljivo i naučiti nešto novo.

Kupnjom 20 primjeraka slikovnice Zagrljaj pletene hobotnice, naša je školska knjižnica postala bogatija za još jedan novi naslov, a naša škola bogatija za uključivanje u još jedan humanitarni projekt, podržavajući ovu plemenitu ideju te doprinoseći u stvaranju boljih i kvalitetnijih uvjeta rada Udruge za nedonoščad, Mostar.

yes